ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ 2018

  • Αρχική

ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ 2018

ΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ,
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ, ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ ΣΕ ΟΛΑ. –Αριστοτέλης

Πιστεύουμε στη νέα γενιά και στο δυναμικό τους για κοινωνική αλλαγή.
Γι’ αυτό σχεδιάσαμε μια σύγχρονη, διαδραστική παρουσίαση για το φαινόμενο της εμπορίας ανθρώπων, με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και ένα αφυπνιστικό μήνυμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες, τις δυνατότητες και τη γλώσσα αυτής της γενιάς. Η ομάδα του Hope Spot, με άδεια από το Υπουργείο Παιδείας, επισκέπτεται εδώ και τρία χρόνια τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της χώρας μας, παρουσιάζοντας το θέμα του trafficking, τους κινδύνους, τους τρόπους προστασίας και τις διεξόδους για εθελοντική προσφορά.

Το σύνθημα και ο τίτλος της καμπάνιας μας είναι:
«ΞΥΠΝΑ_ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ»
Η συνεργασία μας με τα σχολεία και άλλους φορείς της εκπαίδευσης, υπήρξε άψογη. Κάθε χρόνο δεχόμαστε συγχαρητήρια και ευχαριστήριες επιστολές από τους διευθυντές και καθηγητές των σχολείων, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Φέτος επισκευτήκαμε 17 σχολεία, κάναμε 30 παρουσιάσεις και ενημερώσαμε 2.263 μαθητές. Ο μεγαλύτερος αριθμός ενημέρωσης μαθητών μέσα στα χρόνια 
Ωστόσο, η μεγαλύτερη ανταμοιβή για την ομάδα μας, παραμένει η ανταπόκριση των παιδιών. Τα σχόλια των μαθητών και μαθητριών, τόσο την ώρα της παρουσίασης, όσο και στα ερωτηματολόγια που συμπληρώνουν στο τέλος, μας συγκινούν και μας ενθαρρύνουν. Εκφράζονται με συμπόνοια και σεβασμό προς τα θύματα, απαντούν με ειλικρίνεια και αγανάκτηση για την αδικία και την εκμετάλλευση των συνανθρώπων τους, ενώ συχνά εκφράζουν το παράπονό τους για τον περιορισμένο χρόνο που διατίθεται για ένα τόσο σοβαρό θέμα! Αυτό είναι για μας το δυνατότερο χειροκρότημα και το ηχηρότερο μήνυμα ελπίδας.