ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ HOPESPOT

ΑΓΓΙΖΟΥΜΕ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ. ΑΦΥΠΝΙΖΟΥΜΕ

Κάνουμε στους άλλους,αυτό που θα θέλαμε να κάνουν σε μας.

Είμαστε μια μη κυβερνητική οργάνωση, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δραστηριοποιούμαστε για να δώσουμε αυτό που λείπει από κάθε απελπισμένο άνθρωπο: Την ελπίδα της αλλαγής.Γι’ αυτό και επιλέξαμε να ονομαστούμε Hope Spot, ένα κέντρο ελπίδας.

Αντιλαμβανόμαστε την τραγική πραγματικότητα του trafficking και της ενδοοικογενειακής βίας, αλλά δεν τη θεωρούμε αδιέξοδο. Με έδρα μας τη Θεσσαλονίκη και με μια δυνατή ομάδα φίλων και υποστηρικτών από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, επιχειρούμε και εμείς να συνδράμουμε στον αγώνα ενάντια στα δύο αυτά φαινόμενα.

ΞΕΝΩΝΑΣ

Ένα ασφαλές, ήρεμο και φιλόξενο μέρος. Ένα σπίτι. Αυτή είναι η πρώτη και κύρια ανάγκη μιας γυναίκας που βιώνει κακοποίηση ή είναι θύμα εμπορίας ανθρώπων. Αυτός είναι και ο ρόλος του Ξένωνα Φιλοξενίας του Hope Spot.

Kαλύπτουμε τις βασικές ανάγκες των φιλοξενούμενων σε διαμονή, διατροφή, ένδυση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Παράλληλα, τις εφοδιάζουμε με όλη την ψυχολογική και νομική υποστήριξη και συμβουλευτική που χρειάζονται για να κάνουν το επόμενο βήμα σε μια καινούρια ζωή.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Αν η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη, τότε η καλύτερη μέθοδος πρόληψης είναι η ενημέρωση! Η συνεχής αφύπνιση της κοινωνίας προς όλες τις κατευθύνσεις και όλες τις ηλικιακές ομάδες. Εμείς ως Hope Spot, διοργανώνουμε σεμινάρια, ημερίδες, ανοιχτές εκδηλώσεις, εξορμήσεις στην πόλη, μουσικές βραδιές και άλλα, για να ακουστεί όχι μόνο το πρόβλημα του trafficking και της κακοποίησης, αλλά και οι λύσεις του, όλα αυτά που περνάνε από το δικό μας χέρι και καλούμαστε να τα κάνουμε καθημερινά πράξη.
Και επειδή το μέλλον ανήκει στις μελλοντικές γενιές, σχεδιάσαμε μια ξεχωριστή καμπάνια ενημέρωσης αποκλειστικά για νέους! Επισκεπτόμαστε λύκεια και ομίλους νέων και παρουσιάζουμε, συζητάμε, και διαδίδουμε το μήνυμα: #awake.

ΚΕΝΤΡΑ ΦΥΛΑΞΗΣ

Κάθε άνθρωπος που βρίσκεται μέσα σε ένα κελί στερείται όχι μόνο την ελευθερία του, αλλά και τη διάθεση να παλέψει για μια καλύτερη ζωή, την ελπίδα ότι αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία. Η ομάδα του Hope Spot σε συνεργασία με τις Αρχές, επισκέπτεται τα κατα τόπους Κέντρα Φύλαξης Γυναικών σε εβδομαδιαία βάση. Δίνουμε τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής και ενθαρρύνουμε τις κρατούμενες ότι μπορούν να μιλήσουν μαζί μας και με την Αστυνομία, ότι υπάρχει βοήθεια και διέξοδος για τα θύματα εμπορίας ανθρώπων.

ABOUT HOPESPOT

Είμαστε ένα κοινωνικό κίνημα προσφοράς και στήριξης για θύματα trafficking και ενδοοικογενειακής βίας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

SHARE US

ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

  • Οι συναντήσεις με την ομάδα του Hope Spot γίνονται κατόπιν ραντεβού.
  • 2310 620 785
  • info@hopespot.gr
  • www.hopespot.gr